Szezonális termékek verhetetlen árakon!
Speciális akciók limitált mennyiségben!
Mutasd az összes akciós terméket!

Medinatural 100% Illóolaj Narancs

4 %kedvezmény

Medinatural 100% Illóolaj Narancs
A termék ára:
762 Ft (600 + Áfa)
792 Ft (624 + Áfa)

8 IKON pont

Az Ön kosara üres
Kiszállítás - Postapont

599 Ft

Kiszállítás - PickPackPont

699 Ft

Kiszállítás - MPL

820 Ft

11 990 Ft vásárlás felett egységesen díjmentes!Légy szép! Magazin


Natura Siberica termékek raktárról akár ingyenes kiszállítással!
 
A NATURA SIBERICA termékek rendelkeznek a ma elfogadott összes nívós kozmetikai minősítéssel, nem tartalmaznak semmilyen káros összetevőt, csakis kizárólag természetes alapanyagból rendkívül szigorú gyártástechnológiai előírások betartásával készülnek. A felhasznált alapanyagoknak nemcsak a minősége kiemelkedő, hanem kozmetikai felhasználásuk is teljes egészében egyedülálló, semmilyen más kozmetikai márka termékére nem jellemző. A termékek ár-érték aránya a versenytársakhoz képest szintén kiemelkedő, mivel kedvezőbb vagy ugyanolyan áron a kiszerelési mennyiség a legtöbb terméknél másfélszeres vagy duplája!
Natura Siberica Organic Farm
 
 
A NATURA SIBERICA létrehozta Oroszországban első biofarmját, ahol ritka szibériai növényeket ültetnek. Khakassia-ban teremtették meg ezt a különleges biofarmot. Ezen területet a ritka szibériai gyógynövények nagyon kedvelik. A biofarm EU 834/07 biogazdálkodásra vonatkozó szabvánnyal rendelkezik. A termőterület 33 hektár, mely a legnagyobb Európában. 
Mára a helyi gazdákkal együttműködve már 14 ritka szibériai gyógynövényt termesztenek. A biofarm területén felépítenek egy szállodát is, hogy mindenki el tudjon jönni, meg tudja csodálni ezen növénytermesztési formát, részt is tud venni a folyamatokban, akár az ültetésben, akár a betakarításban. Próbálja ki a Natura Siberica termékeket tapasztalja meg Ön is ezen egyedülálló csodát!
 
 
 

Ingyenes kiszállítás PickPackPontra
 
 
Az ország 170 városában megtalálható több mint 500 Pick Pack Pont -jaink segítségével Ön személyesen is átveheti a megrendelt csomagot. A megrendelt áru Pick Pack Pont-ba történő megérkezésekor email -ben értesítjük Önt, melyet követően csomagját azonnal átveheti, az értesítést követően 5 munkanapon keresztül az üzletek nyitva tartási ideje alatt, amely átlagosan hétfőtől vasárnapig 08:00 – 20:00 óráig vannak nyitva. A csomagot kifizetheti készpénzzel illetve amelyik árushelyen lehetséges ott bankkártyával is!

A 2014 december 15 és 2015 február 5 között rendelt csomagokat PickPackPont -ra díjmentesen kézbesítjük!

 

Natura Siberica egyedülálló termékek webáruházunkban!
 
A NATURA SIBERICA a világon egyedülállóan a szibériai fenyőmag olaját használja fel minden termékük alapjaként. A bázisolaj hatékonyan ötvözi a többi növényi összetevő értékes hatóanyagát, ezáltal tökéletesen hidratálja, táplálja a hajat és a bőrt. A szibériai cédrusmag olaj ötször több E-vitamint tartalmaz, mint az Oliva olaj és háromszor több F-vitamint, mint a tőkehalmáj olaj, így erősíti a bőrt és védi a környezet káros hatásai ellen.
 
NATURA SIBERICA a versenytársak előtt
 
A NATURA SIBERICA termékek rendelkeznek a ma elfogadott összes nívós kozmetikai minősítéssel, nem tartalmaznak semmilyen káros összet
vőt, csakis kizárólag természetes alapanyagból rendkívül szigorú gyártástechnológiai előírások betartásával készülnek. A felhasznált alapanyagoknak nemcsak a minősége kiemelkedő, hanem kozmetikai felhasználásuk is teljes egészében egyedülálló, semmilyen más kozmetikai márka termékére nem jellemző. A termékek ár-érték aránya a versenytársakhoz képest szintén kiemelkedő, mivel kedvezőbb vagy ugyanolyan áron a kiszerelési mennyiség másfélszeres vagy duplája.
 
Adaptogén gyógynövények
 
A NATURA SIBERICA szépségápolási termékek különleges, Szibériában begyűjtött növények kivonatait tartalmazzák. A múlt században orosz botanikusok több, mint négyezer gyógynövényt vettek számba, melyek közül tizenkettőt találtak különösen alkalmasnak kozmetikai felhasználásra. Ezek adaptogénnek bizonyultak, azaz a változásokhoz való alkalmazkodóképességük, különösen a szibériai zord körülmények között rendkívüli. Fogyasztásuk, ill. használatuk során a mi szervezetünk ellenálló képességét is növelik; hatásuk folyamatos, mivel az optimálisan működő szerveink funkcióit nem befolyásolják, a kedvezőtlen változásokat kiegyensúlyozzák. Adaptogén gyógynövényeknek azokat nevezzük melyek a szervezet ellenállását növelik a környezet káros hatásaival szemben. Néhol energizáló, fiatalító növényeknek is nevezik.  A mostoha természettel szembeni vitalitásuknak köszönhető, hogy hatóanyagtartalmuk és antioxidáns tulajdonságaik az ismert botanikai ágensekhez képest kiemelkedőek. Erről az orosz cárok és családtagjaik is meg voltak győződve, akik évszázadok óta élvezték a birodalmuk távoli szegleteiben termő gyógynövények áldásait.
 
Ilyen adaptogén növényékeket tartalmaznak termékeink, mint például:
 • SZIBÉRIAI GINZENG: egy rendkívül ellenálló növény a hideggel szemben. Oroszországi hagyományos gyógyászatban segíti a fertőzések gyógyításában, javítja a bőr megjelenését.
 • CHISANDRA: a cseresznye-szerű gyümölcs jól ismert a természetes gyógyításban, így az egyik leghatékonyabb adaptogén a földön.  A Nanai vadászok használták frissítőként, éhínség, szomjúság és kimerültség ellen. Tele van E-vitaminnal, mely jótékony a bőrnek, antioxidáns. Ugyancsak magas C-vitamin tartalma, illetve ásványi anyag és illóolaj tartalma is rendkívül magas.
 • MANDZSÚRIAI ARÁLIA fiatalító hatású. A bőr javításával ellenáll a külső hatásoknak. Pozitív hatással van a száraz, megereszkedett arcbőrre, helyreállítja a bőr rugalmasságát és kisimítja a ráncokat. Gyönyörűen tonizálja a bőrt, így bársonyos és finom lesz bőre.
 
Vadon termő növények, gyógynövények
 
Az extrém körülmények között élő szibériai növények egyedülálló szépségükről és egészségükről híresek. A túléléshez a növények rendkívüli hatóanyaggal és antioxidáns tartalommal rendelkeznek. A szibériai zuzmó (Snow Cladonia) még a legzordabb téli időszakban, amikor a hőmérséklet -50 oC alá süllyed, még akkor is zöldellik. A zuzmó tartalmaz egy egyedi unin sav formulát, mely mágikusan hat a bőrre, helyreállítja a sejtek és hatékonyan lassítja az öregedés folyamatát. A szibériai törpefenyő a zord viszonyok között is minden évben egy centit növekszik. A sarkvidéki törpemálna a hideg körülmények között is kétszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a citrom. A vad altáji homoktövis a növényvilág a második legtöbb E-vitamint tartalmazó termése. A szibériai zsálya a csodálatos sebgyógyító hatással rendelkezik. Ezen egyedülálló tulajdonságokat használjuk fel termékeinkben.
 
Természet centrikus alapanyag gyűjtés
 
A növények betakarítása során, célunk, hogy a vadon élő növényekben ne okozzunk kárt. Ezért a növények begyűjtése kézi szedéssel történik, és nem okozunk károsodást bennük. Rendkívül fontos, hogy a betakarítás a gyógynövények adott méretekor illetve korában történjen, amikor a legnagyobb koncentrációban tartalmazza a hatóanyagokat, ezáltal tudjuk garantálni a legjobb minőséget termékeinkben.
 
ECOCERT MINŐSÍTÉS
 
Az ECOCERT egy ellenőrző és tanúsító szervezet, mely a fenntartható fejlődés érdekében alakult. 1991-ben alapították Franciaországban és közel 80 országban végeznek ellenőrző vizsgálatokat, a világ egyik legnagyobb ökológiai tanúsító szervezete. Az ECOCERT minősítés garantálja a tisztaságot és a legjobb minőséget, melyet szigorú minősítő folyamat révén kaphatnak meg a termékek. A követelmények egyik alapja hogy minőségi természetes összetevőket tartalmazhatnak a termékek. Állati összetevőket, kőolajszármazékokat és állatkísérleteket a termékkel tilos folytatni. A szerves összetevőknek meg kell felelni az ECOCERT követelményeinek. Például a növény nem lehet genetikailag módosított, vegyileg kezelt talajban növekedett növény hatóanyagát nem tartalmazhatja, a kártevőirtását csak a természetes ellenségeikkel szabad, illetve nem mérgező alternatívákkal engedélyezett. A termékeket környezetbarát telephelyen tárolják. Speciális dokumentálási követelményeket ír elő, hogy a termék gyártási folyamatát nyomon lehessen követni. Évente kétszer felülvizsgálják a kiadott minősítéseket.
 
NATURA SIBERICA termékek minősítései:
 
 
 
 
COSMOS-STANDARD AISBL
 
 
A NATURA SIBERICA az első és egyetlen orosz cég a világon, amely rendelkezik a COSMOS-szabvány AISBL általi minősítéssel.
 
A COSMOS-szabvány AISBL kifejezetten kozmetikumok átfogó tanúsítására jött létre 2010-ben. Az öt vezető európai minősítő szervezet egyesítette a bio termékek minősítő rendszerét és létrehozták a COSMOS-szabványt.  A szabvány vezető szakértői a bio tanúsítás terén  : Soil Association (UK), Cosmebio & ECOCERT (Franciaország), BDIH (Németország), ICEA (Olaszország).
 
A COSMOS-szabvány az alábbi fő területeket vizsgálva adja ki a minősítését:
 
 • a nyersanyag eredetét;
 • a feldolgozott termék összetételét;
 • a végtermék összetételét;
 • tárolási körülményeket, a gyártást és csomagolást;
 • milyen hatással van a termék környezetre.
 
A COSMOS szabvány AISBL fő célja a fenntartható fejlődés egyensúlya és megőrzése a bolygón a következő szabályok szerint:
 
 • a termékek eredete biogazdálkodásból;
 • felelős felhasznált természeti erőforrások a környezet károsítása nélkül;
 • a technológiák használata a feldolgozás és a gyártás során, melyek biztonságosak az emberi egészségre és a környezetre nézve;
 • integrálás és fejlesztés, a "zöld kémia" használata.
 
 
 

Kipróbáltam: Holt-tengeri ásványok - csoda a bőrnek a Dr Organic-tól
 
A Holt-tenger egyike a világ legcsodálatosabb természeti képződményeinek, ásványai pedig a bőrrel tesznek csodát. Rajongói között volt Kleopátra és Dávid király felesége, Abigél is. Ma azonban már nem kell Jordániáig utazni, hogy az áldásos hatásokat a saját bőrünkön tapasztalhassuk meg.
 
A Holt-tenger a korai időktől foglalkoztatta az embereket, lévén egy egészen különös természeti jelenségről van szó. A világ legmélyebben fekvő „tengere” valójában egy lefolyás nélküli sós tó, melyet a Jordán folyó táplál vízzel. Nevét azonban mégsem erről kapta. A Holt-tenger só tartalma 32-33 százalék, így ásványi anyagtartalma tízszerese a tengerekének. Ez lehetetlenné teszi a magasabb rendű élőlények megtelepedését a víztükör alatt, vagyis ebben az értelemben valóban egy holt tengerről beszélhetünk. Ám éppen a magas ásványi anyag-tartalom és a több mint 20 féle só különleges kombinációja teszi fontossá a kozmetikai ipar számára.

Már a bibliai időkben is fontos szerepet játszott ez a 67 kilométer hosszú és 18 kilométer széles víztükör, hiszen az Ószövetségben említett, bűnökről elhíresült Szodoma és Gomora a tenger partján épült fel, de Dávid király felesége, Abigél is gyakran járt ide. A királyné ismerte az ásványi anyagok bőrszépítő hatását, így gyakorta kezelte magát ezzel a csodálatos mixtúrával. Ma már nem kell Izraelbe vagy Jordániába utazni, hogy meggyőződjünk arról, a királynénak igaza volt. A natúrkozmetikai piac régen felfedezte magának a Holt-tengeri ásványok jótékony hatását, így a Dr Organic termékek is tartalmazzák azt. A természetes Holt-tengeri ásványokat tartalmazó termékcsalád emellett egy saját fejlesztésű, bioaktív tengeri kivonat komplexummal erősíti az eredeti hatóanyagok rendkívüli hatását. A különleges só összetétel táplálja, ásványi anyagokkal tölti fel a bőrt és támogatja természetes regenerációját, rugalmasságát, áteresztő képességét, így hatékony a ráncok kezelésében.

 
http://www.kiskegyed.hu/lapokkepek/cikkek/55000/55531_Dead-Sea-Range-White-k.jpg

 
A bioaktív tengeri kivonatokból álló komplexummal együtt revitalizálják, hidratálják és élénkítik a bőrt. Az arckrémek anti-aging hatásuk mellett kiegyensúlyozzák a vegyes-zsíros arcbőrt. De ezekre az áldásos hatásokra nemcsak Abigél királyné fordított fokozott figyelmet, hiszen a történelem egyik legszebbnek tartott asszonya, az egyiptomi Kleopátra is nagy rajongója volt a Holt-tengernek. Ő nemcsak szépülni járt a partjára, de Heródes királlyal együtt kizárólagos jogot szerzett a tenger gyógyászati és kozmetikai célokra történő használatára és egy saját nyaralót is építetett magának itt. A gyógyításban való használat ma is jelentős bevételeket generál a tengeren osztozó két országnak, hiszen kutatások szerint a psoriasis kezeléséhez kiváló a Holt-tenger vize és sói, de egyes mozgásszervi betegségek esetén is előnyős egy ilyen kúra.  A bőrápolásban játszott szerepéről pedig magunk is könnyen meggyőződhetünk, elég csak a legközelebbi drogériáig elsétálnunk.
 

Ha egy olyan gyümölcsöt kellene kiválasztani, melynek története összefonódik a szépséggel, akkor biztosan a gránátalma lenne a befutó.
 
Gránátalma
 
A szépség istennőjének köszönhetjük és a legendásan gyönyörű Trójai Heléné is ezzel ápolta bőrét. Nehéz lenne jobb kozmetikai alapanyagot találni.
A gránátalma Ázsiából származik, de a Földközi-tenger vidékén is őshonos, így nem csoda, hogy az ókori görög mitológia is megemlékezik róla. A legenda szerint a gránátalma a szépség istennőjétől, Aphroditétől származik. Ő ültette az első fácskát Ciprus szigetén, hogy a szegény népnek legyen miben gyönyörködnie. Az antik népek szerint a gyümölcs az isteni szépséget és a termékenységet is örökölte, így a szépségápolásban a kezdetektől használták. Leghíresebb rajongója az éppen szépségéről legendássá vált Trójai Heléné volt.
A háború kirobbanásának okát szolgáltató amazon bőrének fiatalságát köszönhette a gránátalma rendszeres használatának, de italként is fogyasztotta a gyümölcs levét és ajkát is azzal pirosította. Bár akkoriban még nem vizsgálták laboratóriumokban a növények hatóanyagait, de a modern vizsgálatok bebizonyították, hogy a gránátalma szinte tökéletes kombinációban tartalmazza az öregedésgátló hatóanyagokat, míg antioxidáns tartalma háromszorosa a zöld teáénak. A gránátalma jellegzetes illata is igen kellemes. Ha éppen nem jutunk hozzá friss gyümölcshöz, akkor a Dr. Organic gránátalma termékcsalád tagjaiból is meggyőződhetünk erről, hiszen ezek nem tartalmaznak semmilyen mesterséges anyagot, így illatosítókat sem.
 
Gránátalma
 
A kozmetikai ipar azért kedveli, mert kiemelkedő hatású aktív hatóanyagaival, kiváló ránctalanító, öregedésgátló, tápláló és hidratáló. Erősíti és védi a bőrt a korai öregedéssel szemben és visszaállítja a bőr rugalmasságát. Bőrregeneráló tulajdonságát klinikai vizsgálatok igazolják, titka, hogy gazdag vitamintartalmával tápanyagot szolgáltat azon bőrrétegek számára, melyek a kollagén és elasztin termelésért és ezen keresztül a bőr tartásáért és rugalmasságáért felelősek.  Magas vitamintartalma azonban nem csak külsőleg, hanem a gyümölcsöt elfogyasztva is jótékony hatást gyakorol.
Kevés olyan gyümölcs létezik, amelyre jobban illene a Dr. Organic jelmondata: Semmit sem kenek a bőrömre, amit nem ennék meg, hiszen a gránátalma az egyik legegészségesebb finomság a természet kincseskamrájából.
Ha magunk is meg szeretnénk győződni a gyümölcs jótékony hatásáról és finom ízéről, akkor már csak a – kissé bonyolult – előkészítésen kell túlesnünk. Vásárláskor a kemény, fényes héjú gránátalmát keressük. Vágjuk le a gránátalma tetejét, majd a magvakat tartó hártyáknál vágjunk bele a gyümölcsbe. Víz alá merítve, 4-5 perc áztatás után óvatosan nyomkodjuk ki a magokat. Így ezek feljönnek a víz felszínére, míg a felesleges részek az edény alján maradnak.
 
 

Természetes bőrradírok
 
A bőrradírozás segíti a hám elszarusodó rétegének természetes leválását. Heti egyszeri alkalommal alkalmazva megnöveljük a bőr felszívóképességét, elindítjuk a természetes légzést, a sejtmegújulást, könnyebbé teszi az arctisztítást. Különösen a száraz, érdes és a zsíros arcbőrre ajánlott a bőrradír, amelynek három fajtáját alkalmazhatjuk. A mechanikai bőrradírok csoportjába tartoznak azok a készítmények, amelyek dörzsöléssel fejtik ki hatásukat, készülhetnek cukorral, tengeri homokkal, jojoba gyönggyel, különböző korpákkal, gyógynövények, magok lisztjeivel, őrleményeivel. A használata roppant egyszerű, kenjük fel az anyagot a megtisztított arcra, körkörösen dörzsöljük vele végig az arcot, majd vizes szivaccsal távolítsuk el. Irritált, gyulladt bőrre, valamint a szemkörnyékre ne használjuk.

Az úgynevezett kémiai bőrradírok hámoldásra alkalmas savakat tartalmaznak, például gyümölcssavakat, tejsavat, szalicilsavat. Könnyen kenhetők, majd a hatóidő letelte után lemoshatók.

 

A biológiai bőrradírok enzimes hatáson alapuló készítmények. Oldják és puhítják a hámot. Többnyire folyadék formában kerülnek forgalomba. Kúraszerű téli bőrhámlasztásra használhatják még a legérzékenyebb alipikus és rosaceás bőrűek is.

 

Akármilyen bőrradírt is választunk, fontos, hogy ne vigyük túlzásba a használatát, hetente csak egy alkalommal alkalmazzuk!

 

Kíméletes 100% természetes bőrradírok :

 

Annemarie Börlind bőrradír jojoba golyócskákkal

farfalla Daily Refresh Gyengéd Bőrradír

SANTE soft peeling gyengéd bőrradír bio akai kivonattal

 
 

A napozás szabályai
 
A bőrgyógyászok arra intenek bennünket, hogy óvatosan bánjunk a nappal, a káros sugarak, a leégés akár bőrrákot is okozhat. A barna bőrre mindannyian vágyunk, hiszen az optikailag még karcsúsít is.  Barna bőrt háromféle módon is elérhetünk: napozással, szoláriummal vagy önbarnító készítményekkel. A napozás és a szolárium ugyanazzal a mechanizmussal barnítja bőrünket azáltal, hogy a melanocyta sejteket melanin termelésre készteti, ezáltal némi védelmet nyújt az UV-sugárzás ellen. Az önbarnító készítmények alapanyaga a dihidro-aceton, amely kémisi folyamattal a bőr legfelső rétegét színezi be, ám az így kialakult barnaság nem véd az UV-sugarak ellen.
A legkézenfekvőbb megoldásnak a napon fekvés tűnik, de a nap meghatározott részében, általában délelőtt 10-től délután 3-ig nem tanácsolják a napozást. A napsugarak egyébként jó hatással vannak az ekcémára, a pikkelysömörre és a pattanásos bőrre, továbbá a depresszióra, nélkülözhetetlen a D-vitamin képződésében.
A szolárium előnye, hogy az év bármelyik időszakában hozzáférhető. A túlzott szoláriumozás is okoz azonban káros következményeket, például kötőhártya-gyulladás, fertőzések stb.
Akármelyik barnulási lehetőséget választjuk is, alaposan fontoljuk meg, hiszen mindegyiknek vannak előnyei is meg hátrányai is, de mindenképpen válasszunk valamilyen krémet a napozókészítmények közül, ezzel is elősegítve a barnulásunkat valamint ezzel is óvva bőrünk egészségét!
 
A napozás szabályai :
Nagyon vigyázzunk arra, hogy sose égessük le magunkat a napon életünk folyamán. Ehhez tudnunk kell, hogy mennyire érzékeny a bőrünk. Ha vörös a hajunk, világos a szemünk, bőrünk, netán szeplőink is vannak maximum 3-10 percet tölthetünk napon mindenfajta védelem nélkül, a szőke, vagy világos hajú, bőrűek 10-20 percet, a sötétszőkék, barnák, sötétebb szeműek 20-30 percet, míg a sötétbarnák, feketék bőrének saját védelme a háromnegyed órát is elérheti. Ennek függvényében legalább fél órával az indulás előtt kenjük be bőrünket megfelelő naptejjel, ha napra megyünk. A bőrgyógyászok nem győzik hangsúlyozni, hogy délelőtt 11 és délután 3 óra között felejtsük el a tűző napot, annál is inkább mert a szűrt fényben szerzett barnaság tartósabb. Védjük a szemünket is jó minőségű, megfelelő napszemüveggel, a vízparton különösen, hiszen a víz felszíne visszaveri a sugarakat. Napszúrás ellen viseljünk kalapot. A sok napozástól, nem csak a bőrünk szárad ki, hanem a szervezetünk is, fontos bőséges folyadék fogyasztása. Az egész napos strandolást otthon ne fürdéssel, hanem egy langyos zuhannyal zárjuk. Mielőtt napra mennénk, és persze utána is ellenőrizzük anyajegyeinket, bármilyen változást észlelünk, keressük meg bőrgyógyászunkat.
 
Napvédő készítmények :
 
 
Bőrünk barnításához a legegészségesebb a helyes napozás. Már tavasszal kezdjük el szoktatni bőrünket a naphoz. Legalább 30 faktoros naptejjel kenjük be testünket tetőtől talpig, és sétálgassunk a napon egy-egy félórát. Nyáron hosszabb napozás, strandolás után sose feledjük el bekenni bőrünket jó minőségű testápolóval, ez lassítja a bőr öregedését, visszaadja a természetes nevességet.
 
A szoláriumozást kerüljük, akárcsak a barnító krémeket, mert ezek természetellenesek, együnk inkább helyettük vitaminokat. Különösen a D-vitmin fontos, amely segít megelőzni a bőrrákot, s az is köztudott, hogy a D-vitamin-hiányosok között nagyobb a mell-, bőr-, prosztatarák kialakulásának veszélye.
 

A helyes arcápolás!
 
A helyes arcápolást szerencsés már fiatal korban elsajátítani, hogy később eredményesen vegyük fel a harcot az óhatatlanul kialakuló ráncok ellen. A drogériákban a különböző szerek arzenáljából válogathatunk a bőrtípusunknak megfelelően.

Vegyük sorba a lehetséges termékeket!

Szappanok: száraz bőrre speciális hipoallergén, zsíros bőrre glicerines szappan ajánlott.

Arctisztító krémek: érzékeny vagy nagyon száraz bőrre ajánlott, fel kell kenni az arcra, majd öblítés nélkül letörölni. Arctisztítók a Légy szép! webáruházban.

Arclemosók: lehet zselé, folyadék vagy krém, úgy kell használni, mint a szappant. Elsősorban a száraz bőrre előnyös.

Tisztító rudacskák: ma még csak kevesen használják, egy szappanra hasonlít, vízzel kell felhabosítani, így vinni fel az arcra, majd vízzel leöblíteni.

Antibakteriális lemosók: pattanásos, zsíros bőrűeknek ajánlott, elpusztítják a bőrön lévő baktériumokat, csökkenti a pattanások képződését. ISIS Pharma Orvosi kozmetikumok

 

Rosacea kezelése kozmetikumokkal
 

A rosacea kialakulásában a helytelen életmód, a nem megfelelő kozmetikumok használata, az időjárás káros hatásai (szél, erős napsugárzás stb.), vérkeringési rendellenesség, különböző mechanikai hatások és örökletes hajlam is közrejátszhat. Gyakran érfalgyengeség, alkohol, fűszeres ételek fogyasztása, a dohányzás, a stressz, hőhullámok okozzák kialakulását. Szakaszosan tör felszínre, az első szakaszban kipirosodik az arc, a másodikban rohamokban jelentkezik a bőrpír főleg hőmérsékletváltozások hatására, a harmadikban hajszálértágulatok jönnek létre, majd az utolsó szakasz a kialakult rosacea, amikor gennyes hólyagok, tágult erek, megvastagodott bőr jellemzi az arcot. Két fajtája van: az egyik, amikor piros az arc, a másik, amikor lila.

 

Az egészséges életmód és a rosaceára kifejlesztett krémek azonban sokat segíthetnek, de természetesen nem kerülhetjük meg a bőrgyógyászt, hiszen több kárt okozhatunk, mint hasznot, ha magunk kezdjük el kezelni ezt a bőrbetegséget. Hasznos lehet a rendszeres kozmetikai kezelés is. A krémek közül érfalerősítők, gyulladáscsökkentők, E-, C-, P-vitamint tartalmazók a hatásosak. A termékek nem helyettesítik a szakszerű orvosi kezelés csak hozzájárulnak annak sikeréhez és a rosacea megelőzéséhez.

 

A megoldás :

 

Isis Pharma MetroRuboril intenzív rosacea krém

AA Rosacea éjszakai krém

AA Rosacea hidratáló nappali krém

AA Rosacea tej, tonik, sminklemosó 3in1

Dado Sens SUN napozó gél (rosacea-nál is alkalmazható) spf25

 

A hajápolás hibái

 

 A túl sok, különböző hajápoló termék megterhelheti a hajszálakat és ragacsos réteget képezhet rajtuk. Legegyszerűbb, ha egy jó minőségű hajszárítóval és egy hajformázó készülékkel szárogatjuk meg a hajunkat, készítünk magunknak frizurát. A vékonyszálú hajat ne érje 130 foknál magasabb hőmérséklet, míg a vastagszálú hajkoronánál 200 foknál alacsonyabb hőmérséklet a tanácsos. A 200 foknál magasabb hőmérséklet csökkenti a haj erősségét, a festett haj elveszíti a színe ragyogását.

 

A frizura elkészítése időigényes tevékenység. A haj kiegyenesítése előtt a hajnak teljesen száraznak kell lennie. Ügyelni kell a hajra irányuló kémiai hatásokra is, például egy rosszul sikerült szőkítés, hidrogénezés töredezetté teszi a hajat, de ugyanez történik akkor is, ha sűrű fogazatú fésűt használunk, vagy rossz szokásból pöndörgetjük a hajunkat. Bánjunk gyengéden hajkoronánkkal, kíméletes hajformázó eszközöket használjunk. Ha ennek ellenére mégis töredezik a hajunk, étkezési szokásainkat úgy alakítsuk, hogy elegendő C-vitamin, vas és protein jusson szervezetünkbe, továbbá elegendő legyen bennük a biotin, a cink és a folsav.

 

Noha számos termék használati leírásában azt olvassuk, hogy dörzsöljük át hajunkat, ez nem javasolt, helyette inkább egy puha törülközővel itassuk le róla vizet, és egy hosszú csövű hajszárítóval alaposan fújassuk át. A dörzsöléssel felsérthetjük a külső pikkelysejtet, porózussá válhatnak a hajszálak. A fésülés is mindig a megfelelő irányban történjen, az ellenkező irányú fésülés ugyancsak felsértheti a haj külső lemezkéit. Ha valaki imádja a frissen mosott haj érzést, akkor se mosson mindennap samponnal hajat, elég ha tiszta vízzel átöblíti és utána megszárogatja. Csapvíz helyett egyébként öblíthetjük hajunkat ásványvízzel, vagy desztillált vízzel is.

 

A bio hajápolás

 

Bizonyára sokakkal megesett, hogy nem találta meg a neki megfelelő hajápolási terméket, mert vagy olyasmit tartalmazott, ami neki nem ajánlott, vagy más okból. Az otthoni hajápoláshoz mi magunk is készíthetünk anyagot. Akinek természetes, vagy festett szőke haja van tapasztalhatta, hogy pár mosás után besárgul, fénytelenné válik a haja. Nekik ajánlott a citromból és mézből készült pakolás. 1-2 citrom levét keverjük össze pár teáskanálnyi mézzel, és hordjuk fel a hajunkra, majd egy óra múlva mossuk le langyos vízzel és samponnal. Alkalmazhatjuk a citromot magában is; masszírozzuk be hajunkat citromlével, majd 10 perc múlva öblítsük le. A citrom jó a sárgulás ellen és szép fényt is ad a hajnak. A méz pedig igazi aranyos csillogást, selymes tapintást kölcsönöz a szőke hajnak. Jó még a kamilla is, nem szárít annyira, mint a citrom, de nem olyan intenzív a hatása. A vöröshajúaknak a vöröshagyma héjából készült főzet javasolt. Sok külső hagymahéjat főzzünk meg kevés vízben. Kihűlve masszírozzák bele hajukba, be is tekerhetik a fejüket egy törölközővel, és egy óra múlva kevés samponnal mossuk meg. Bármennyire is hihetetlen nem lesz a hajuk hagymaszagú, hanem gyönyörűen csillogó. A barnák dió leveléből és a még zöld dió héjából készítsenek maguknak főzetet, amely szinte mahagóni színt kölcsönöz a hajnak. Ezt a főzetet többször is alkalmazva még az ősz hajszálak is barnák lesznek. Uborkával nem csak bőrünket hidratálhatjuk, hanem jót tesz a hajnak is. Száraz, fakó hajra készítsünk pakolást uborkából. A zsíros hajúaknak, pedig a mentalevél főzet, vagy pakolás lesz jó hatással hajkoronájukra.

 

Hajápolók, hajformázók, balzsamok, samponok


Natura Siberica termékek tejes kínálata a Légy szép! webáruházban!
 
A Légy szép! webáruházat üzemeltető ItemTrade Magyarország Kft. mától hivatalosan is a Natura Siberica termékek magyarországi forgalmazója! A termékek fokozatosan kerülnek belistázásra az általunk üzemeltetett webáruházakba.
 
A Natura Siberica szépségápolási termékek különleges, Szibériában begyűjtött növények kivonatait tartalmazzák. A múlt században orosz botanikusok vettek számba több, mint négyezer gyógynövényt, melyek közül tizenkettőt találtak különösen alkalmasnak kozmetikai felhasználásra. Ezek adaptogénnek bizonyultak, azaz a változásokhoz való alkalmazkodóképességük, különösen a szibériai zord körülmények között rendkívüli. Fogyasztásuk, ill. használatuk során a mi szervezetünk ellenálló képességét is növelik; hatásuk folyamatos, mivel az optimálisan működő szerveink funkcióit nem befolyásolják, a kedvezőtlen változásokat kiegyensúlyozzák. A mostoha  természettel szembeni vitalitásuknak köszönhető, hogy hatóanyagtartalmuk és antioxidáns tulajdonságaik az ismert botanikai ágensekhez képest kiemelkedőek. Erről az orosz cárok és családtagjaik is meg voltak győződve, akik évszázadok óta élvezték a birodalmuk távoli szegleteiben termő gyógynövények áldásait.
A Natura Siberica termékek organikus hatóanyagokat tartalmaznak, előállításuk során nem használják a kozmetikai iparban általános mesterséges adalékokat.

 
A Natura Siberica hipoallergén bio-arctisztító termékcsaládot az olasz ICEA minősítette, a készítmények nem tartalmaznak parabéneket, SLS-t, szintetikus illat-és festékanyagokat, kőolajszármazékokat, szilikont.
A Szibériában és a Távol-Keleten gyűjtött gyógynövények kivonataival és illóolajaival gazdagított bőrradírok és hámlasztók mélységében tisztítják meg a bőrt a szaunában, táplálják, méregtelenítik és ruganyossá teszik azt. A kezelés után bőre felfrissül és megújul, mintha csak épp most lépett volna ki egy gyógyfürdőből.
 

Hogyan legyek szép Valentin-napon?
 
Alapok
 
Ha már elolvastad a téli szépségtippeinket (1. rész itt és 2. rész itt), akkor már csak az a kérdés maradt hátra, hogy milyen sminket tegyél fel üde, ápolt arcbőrödre.
Sminkalapnak bátran válassz a BB krémek (és CC krémek) közül, hogy gyorsan menjen a megszépülés. Ezek a komplex arcápolók a bőrödet hamar szebbé teszik, hiszen a hidratáló krém, korrektor, és alapozó funkcióit látják el egyben, illetve fényvédőt is tartalmaznak, hogy napközben is védjék bőrödet.
 
Színes dekorkozmetikumok
 
Kezdjük egy fontos témával: a férfiak nem igazán szeretik rajtunk a rúzst, mivel gyakran zsíros, ragadós érzetet kelt. Nem ritka, hogy ezért kerülik szerelmük csókját az erősebbik nem tagjai. Ezért csókbarát alternatíva a természetes alapanyagú rúzs, mely a legcuppanósabb puszikat is olyan könnyeddé teszi, mintha nem is lenne semmi az ajkaidon.
Ha ezen a napon szeretnétek fotózkodni, akkor ügyelj rá, hogy legyen nálad szájfény. A csillogó ajkakat nagyon nehéz feladat szépen retusálni utólag.  Itt is igaz, hogy a természetes alapanyagok könnyedebbek, így kényelmesebb őket viselni, és jobban esik velük a csók.
 
A szerelmesek a szemükkel sokkal többet kommunikálnak, mint szavakkal. Hangsúlyozd hát a tekintetedet ezen a napon, ha közös programra, például meghitt vacsorára mentek. Egy jó minőségű szemceruzával sejtelmes tekintetet tudsz készíteni, míg szemhéjtussal a jól definiált kontúrokat húzhatod meg. A természetes szemceruzáknál azt is tapasztaltam, hogy nem viszket tőlük a szemhéj, ezért nem kenjük el tőle a sminket. A szempillaspirál szintén természetes alapanyagokból a legjobb, dúsító és hosszabbító hatása is sokkal izgalmasabbá teszi majd tekinteted. Ha hosszúra nyúlik az este, érdemes a táskádban tartanod a szemceruzát a sminked pótlására, mivel beihatja a bőröd a természetes anyagokat.
 
Ha arcpirosítót is szeretsz használni, ezen a napon játszhatsz a fényekkel, árnyékokkal, és nemcsak arcodon tudod használni az arccsontod, orrod, szemed kiemelésére, hanem bizony a dekoltázsodra is alkalmazhatsz vele optikai tuningot (ez esetben az alapozót használd a dekoltázsodon is).  
A tökéletes összhatás érdekében a kéz- és körömápolók se maradjanak ki ezen a napon. Ha minden kozmetikumból megtaláltad az árnyalatodat, körmödet is megfelelő színűre festheted körömlakkal. Érdemes emlékezni a jól ismert lakkozási tanácsra: a körmöd két szélén hagyj egy-egy vékony csíkot, hogy hosszabb, kecsesebb legyen a körmöd! 

Hogyan legyek szép télen? – Így tápláld a bőrödet  2. rész
 
Előző részünkben a téli bőrápolás volt a téma, most az arcbőr táplálásáról írunk bővebben. Mivel a téli időszakban a hideg és a szél együtt támadja bőrödet, néha megfelelő arckrém használata mellett is hámló, piros, száraz lehet a bőröd. Ilyenkor tápláló kezeléssel tudod megszüntetni a kellemetlen panaszokat, vagy rendszeres táplálással megerősíteni a szervezetedet a tünetek megelőzésére.  
 
A téli időszakban a bőrödnek ilyenkor AHA-ra (alpha-hydroxy-acid) és A, C, E vitaminokra van legnagyobb szüksége. Az arcápolók mellé ezért pakolásokat, szérumokat is érdemes használni.
Az AHA véd a bőr kiszáradása (dehidratáció) ellen. Ez az anyag a száraz levegőjű, fűtött szobák miatt fontos, ami télen állandó problémát jelent.
Ha már megtörtént a baj, és a hideg szél vagy a száraz levegő kikezdte a bőrödet, A, C, és E vitaminokat tartalmazó készítményekkel gyorsabban el tudod tüntetni a piros, száraz foltokat az arcodról. Heti egyszer használj regeneráló arcmaszkot. Válassz belőle a bőrtípusodnak megfelelőt, amelyben természetes olajok vannak. Ezek az olajok ugyanis jobban hidratálnak, mint a krémek.Ha intenzív hatást szeretnél elérni bőröd táplálásában, a szérum a legjobb választás. A szérumok koncentráltan tartalmazzák a hatóanyagokat, így ha gyorsan szeretnél javítani bőröd állapotán, fordulj bátran hozzájuk.
 
 
 
Ajánlott termékek:
 
Annamarie Börlind LL Regeneration Vitalizáló Krémpakolás – ha kipirult, száraz, érzékeny a bőröd, ez a bio pakolás igazoltan enyhít a tüneteiden.
Skinfood rizses arcmaszk – hidratál, táplál, és radíroz ez a különleges arcmaszk, gamma oryzanol tartalma révén az E vitaminnál tízszer erősebben hat a szabadgyökök és a szövetkárosodás ellen.
Suiskin AHA 8%-os peeling szérum – ha bőrödnek szüksége van a megújulásra (fakó, száraz), akkor ez a kémiai hámlasztó segít a friss, fiatal bőrt felszínre kerülni. Heg vagy napfolt eltüntetésére is alkalmas.
Suiskin sejtregeneráló rózsás arcmaszk – kényeztesd rózsavízzel és rózsaolajjal bőröd arcodon, nyakadon, dekoltázsodon. A rózsa szerelmeseinek különösen ajánlott termék finom illata miatt.
Zamian Gold Cacao csokis arcmaszk – lehet, hogy a csoki pattanásossá teszi a bőrt, de ez az arcmaszk megszabadít az aknétól: pórusösszehúzó hatású, csökkenti a faggyútermelést, nyugtatja és megfiatalítja a bőrt AHA tartalma révén.
 

Hogyan legyek szép télen? 1. rész – Így ápold a bőrödet!
 
Ha szeretnél szép lenni télen, akkor az évszaknak megfelelően kell a szépségápolási termékek közül választatnod. A két legfontosabb szabály, hogy védd a bőröd a hidegtől és a széltől, és hogy tápláld a bőröd. Az arcbőröd van leginkább kitéve télen az ártalmas környezeti hatásoknak, ezért most a téli arcápolás szabályait mutatjuk be.
 
Bármilyen bőrtípussal is rendelkezel, mérsékeld a bőrradír használatát legfeljebb heti egy alkalomra. Ha érzékeny bőröd van, mindenképpen válassz gyengéd bőrradírt. Ha bőrradírt használsz, azt olyankor tedd, amikor sokáig nem mész utcára, például lefekvés előtt. A bőröd védekezőképessége a hidegben gyengébb, a bőröd zsíros réteggel védekezik a külső hatások ellen. A bőrradír az elhalt hámsejtek mellett ezt a védőréteget is eltávolítja, csökkentve ezáltal arcbőröd védekezőképességét, így a bőrödet még jobban károsíthatja az időjárás.
 
 
 
 
Ha száraz a bőröd , a zsíros védőréteget kell pótolnod az arcodon. Ezért kerüld a vizes bázisú arcápoló használatát télen. A zsíros hidratáló arcápoló védi jól a bőrödet az ártalmak ellen. Mivel lassan szívódik be a zsíros krém, ajánlott masszírozással gyorsítani a folyamatot.
 
Ha normál, kevert, vagy zsíros a bőröd, a vizes alapú arcápoló sem tilos, sőt kifejezetten jól jöhet. Ha zavar, hogy fénylik a bőröd, vizes alapú hidratáló krémmel tudod csökkenteni a nem kívánatos csillogást a téli időszakban. Kevert bőr esetén a száraz bőrfelületekre zsíros krém ajánlott. Magas víztartalmú krémeket nappalra semmiképpen sem ajánlunk hideg időben.
 
Télen sem hanyagolhatjuk el a bőrtisztító kezelést, naponta kétszer (reggel és este) van szükség az arcbőr tisztítására, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket és a felesleges faggyút. Arclemosóból késő ősztől szintén érdemes a hideg évszakhoz illő termékeket választani. Az alkoholmentes, krémes állagú arclemosó vagy az arclemosó-tej felel meg erre a célra. Zsíros bőr esetén arctisztítás után végezz pórusösszehúzó kezelést is, és hetente egyszer alkalmazz bőrradírt.
 
Ajánlott bőrápolási termékek:
 
Használd az Annamarie Börlind arcápoló tejet, hogy a sminktől és a szennyeződésektől is teljesen megtisztítsd a bőröd. Habbá alakul az arcodon, és mélyre hatol a pórusokban.
 
Érzékeny bőrre az Annamarie Börlind ZZ Sensitive nappali krémet ajánljuk, mely intenzíven erősíti és hidratálja a bőrt, valamint megakadályozza az idő előtti öregedést.
 
Zsíros és kombinált bőrre allergénmentes uborkás krémet ajánlunk, mely egyenletesen mattá teszi a bőrt – a természetesen ellenálló bőröd mellé tökéletes kiegészítő ez a krém. 
 

2013 szeptember 6 - Péntek
 
A természetes botox
 
Van egy jó hírünk: szike helyett enned kell! Méghozzá színes gyümölcsöket és zöldségeket, amelyek mindent tudnak, amit egy jó arckrém, csak éppen belülről ápolják szervezetedet. Csak azt kell tudnod, melyik színű mire való. Mi most ebben segítünk!
 
 

Piros: A napvédelem guruja

 

A gyümölcsök, zöldségek piros színét a bennük található flavonoidok és karotinoidok adják, amelyek megkötik a káros szabadgyököket, így védelmezik a bőrt a környezeti hatásokkal, a korai öregedéssel szemben. Az ételek piros színű alkotóelemei ugyanakkor antibiotikus hatásúak, csökkentik a vérnyomást és védenek a rákos elváltozásoktól. A paradicsom likopinja természetes UV-védelemmel látja el szervezetünket, így ha valaki rendszeres paradicsomfogyasztó, bőre természetes védekezőképességét három-négyszeresére növelheti a káros napsugárzással szemben. Már egy marék vörösáfonya fedezi napi C-vitamin-szükségletünket. A savanyú piros bogyók – ribizli, áfonya, málna – a bőr és a kötőszövet rugalmasságát növelik, belső botoxként hatnak a bőrre, serkentik az emésztést és védenek a szabadgyökökkel szemben.

 

Zöld: A méregtelenítés nagymestere

 

A klorofill és a glükozinolátok adják a növények zöld színét, s egyben méregtelenítő, sejtvédő képességüket. A spenót, a saláta, a mángold, a brokkoli, a kelbimbó, a petrezselyem nagy mennyiségű biotint is tartalmaz, rendszeresen fogyasztva a bőr szerkezete megerősödik, élettelivé, ragyogóvá, teltté válik, csökkennek a gyulladások. A zöldek fokozzák az anyagcserét, a vérkeringést, természetes májvédők, javítják a szervezet vitaminellátottságát és ellenállóképességét és az sem utolsó szempont, hogy a tumoros elváltozások, főként a bőr- és vastagbélrák ellenszerei. S ha ez még nem lenne elég, ciszteintartalmuk igazi fiatalító elixírként hat, megállítva a test oxidációs folyamatait.

 

Kék és lila: A baktériumgyilkosok

 

A vöröses és kékeslila zöldségek és gyümölcsök javítják a memóriát, fokozzák az agy vérellátását, helyreállítják az idegsejtek kapcsolódásait, jó hatással vannak a nyirokrendszer működésére, az erek egészségének megőrzésére, stabilizálják a vércukorszintet, csökkentik a koleszterinszintet, gátolják a sejtek öregedését, kiemelten antioxidáns hatásúak, csökkentik a rákos és kiválasztószervi megbetegedések kialakulását. A padlizsán, a szilva, a pirosszőlő-fajok, a lilakáposzta és a lilahagyma a rákmegelőző és a sejtek öregedését lassító hatóanyagaik miatt ajánlott. A lilakáposzta ösztrogéntermelődést szabályozó hatóanyaga nagy segítség nőknek változókorban.

 

Fehér: A szépség-felelős

 

A fehér zöldségek és gyümölcsök magas kálium- és magnéziumtartalmuk miatt csökkentik a koleszterinszintet, a szív- és érrendszeri betegségek, illetve a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát és erősen antibakteriális hatásúak – különösen a fokhagyma és a gyömbér. A spárga joggal nevezhető szépségzöldségnek, mivel a benne nagy mennyiségben megtalálható aszparagin sejtfiatalító, tele van vassal, folsavval és kalciummal. Vízhajtó, vértisztító, méregtelenítő hatása miatt vesedoktornak is becézik. Ha valaki bőrproblémákkal küzd, érdemes spárgakúrát beiktatnia, az eredmény nem marad el!

 

Sárga: A vitaminbomba

 

A sárgának sok árnyalata lelhető fel gyümölcsökben és zöldségekben, amely a bennük levő lutein és flavonoidok eltérő mennyiségétől függ. A sárga színt adó vegyületek antioxidáns hatásúak, a sejtek megsérült szerkezeti elemeinek regenerálódásában is szerepet játszanak és a szembetegségek ellen védenek, segítenek megelőzni a szürkehályog és más szemkárosodások kialakulását. A kukoricában lévő mekonin csökkenti a szívbetegségek és a rák kialakulásának kockázatát, a citrom magas C-vitamin-tartalma ismert, a banán főleg magas káliumtartalma, vérnyomáscsökkentő hatása miatt előnyös. A sárga paprika az egyik legvitamindúsabb zöldség, amely a „sárgák” előnyös hatásain túl javítja az emésztést és erősíti a test védekezőképességét. Az ananász a másik favorit, hiszen magas C-vitamin- és magnéziumtartalma mellett egy olyan enzimet tartalmaz, amely segíti a zsírégetést. Ázsiában pedig nem csak belsőleg, hanem levét és pépjét arcra és testre is kenve, külsőleg is használják, közismert szépítő, feszesítő hatása miatt.

 

Narancssárga: A barna bőr elixírje

 

A narancssárga zöldségekben és gyümölcsökben a sok C-vitamin mellett sok a karotin és a béta-karotin, amelynek antioxidáns hatása rákmegelőző, a szívet és az immunrendszert erősíti, óvja az úgynevezett látásbíbort és a bőr sejtjeit, így lassítja az öregedés folyamatát. A béta-karotin szervezetünkben A-vitaminná alakul. Sütőtök, sárgarépa, sárgabarack, mangó rendszeres fogyasztásával a bőr egészségesen telt fényűvé válik és könnyebben barnul, a nyaralás színe pedig sokáig megmarad.

 

Forrás : Vital magazin


 
 
2013 július 24 - Szerda
 
Tavaszi rémálmunk: a narancsbőr
 
Bizonyára sokunknak ismerős az érzés, amikor a tavasz első sugarai lecsalogatják rólunk a ruhát, és rémülten sikoltunk fel a sok kis gödör és hepe-hupa láttán. Mi is ez a leginkább karfiolra emlékeztető borzalom, amely igazán csak a próbafülkék magányában látszik, amikor az új szezon fürdőruháival szemezünk?
Szaknyelven cellulitisznak hívják a problémát, és általában a comb, a csípő, a felkar és a has tájékán fordul elő. Ezek a területek könnyen felismerhetőek arról is, hogy hideg tapintásúak, mivel a vérkeringés itt renyhébb, a nyirokrendszer sem dolgozik megfelelően. Ezért a celluitisztől szenvedő területek szivacsosan rugalmatlanok és egyenetlenek.
A bőr és az izomzat közötti réteg kollagén- és elasztinszálai között zsír, a szövetek közötti folyadék, toxinok és méreganyagok halmozódnak fel. Ezeknek az anyagoknak „csapdába szorulása” okozza a jellegzetes gödröcskéket, csomókat a kényes területeken, megkeserítve nagyon sok nő életét.
Kialakulásában szerepet játszhat a helytelen táplálkozás, a mozgáshiányos életmód, szervezetünk elsalakosodása, alkati adottság, az elégtelen máj- és veseműködés, valamint az ideg- és hormonrendszer működésének zavarai.

A meghízott zsírsejtek egyre jobban akadályozzák a salakanyagok kiválasztását, így a szövetek vérellátását és a nyirokkeringést. Bár azt gondolnánk, hogy csak idős és túlsúlyos nőknél jelentkezik, nagyon sok vékony és fiatal hölgynél is megfigyelhető.
Mit tehetünk ellene? Figyeljünk oda a táplálkozásra, a bőséges folyadékfogyasztásra, a lúgos étrendre, a zsírégető hatású ételek bevitelére (koffein, guarana, zöldtea, ananász)!  Mozogjunk sokat, és próbáljuk ki valamelyik számunkra szimpatikus cellulitisz-elleni kozmetikai kezelést.
 
TOP5 anyagcsere-aktiváló anyag :
 
algák
koffein
vérbőségfokozó aromaolajok
ginseng
gyömbér
 
Kezelések narancsbőr ellen :
 
MEZOTERÁPIA
 
Juttassuk a megfelelő hatóanyagot szükséges mennyiségben a megfelelő helyre – ez a mezoterápiának nevezett eljárás alapelve, amelyet a 80-as évek közepén dolgoztak ki francia gyógyszerészek. A kezelés lényege, hogy a gyógyászat és a kozmetika hatóanyagai akkor fejtik ki a hatásukat a legintenzívebben, ha pontosan oda kerülnek maximális koncentrációban, ahol a várt eredményt szeretnénk elérni. A bőrfelszínhez közeli struktúrák esetében ez a legbiztonságosabban és legegyszerűbben mikroinjekciózással érhető el. (Az eljáráshoz kifejlesztett pisztoly ennek gépesített, automatizált változata.) A mezoterápia teljesen személyre szabott eljárás, a maximális eredmény elérése érdekében a bőr típusától, a bőrproblémától függően, egyedi receptúra alapján állítják össze a különböző, szinergiában lévő természetes hatóanyagokat. A cellulitisz elleni kezelések során speciális vitaminokat és hatóanyagokat (többek között hyaluronsavat) juttatnak célzottan a zsírszövetbe. A terápia gyors, szinte teljesen fájdalommentes, eredményessége pár alkalom után látványosan megmutatkozik.
 
ULTRAHANGOS ALAKFORMÁLÁS
 
A módszer alapja a gyógyászatban használt magas intenzitású fókuszált ultrahang, amellyel sikeresen kezelik többek között a vese- és epeköveket. A kezelés során kizárólag a bőr alatti zsírréteget rombolják szét, segítségével tehát fájdalommentesen szabadulhatunk meg a felesleges centiktől. A fókuszált ultrahanghullámok intenzív rezgésbe hozzák a zsírsejteket, amelyek sejtfala felhasad az ütközések hatására, a sejtben lévő víz felhevül, a zsír pedig trigliceridre és zsírsavakra bomlik. Ezután rádióhullámokat alkalmaznak, amelyek megakadályozzák a zsír visszaépülését, és serkentik az anyagcserét. A nyirokrendszeren át a zsírsavak a májba kerülnek, és természetes úton kiválasztódnak a szervezetből.
 
BODY WRAPPING
 
A módszer az Egyesült Államokból származik, és magyarul testcsomagolást, testtekercselést jelent.  A testet bekenik egy magas hatóanyag-tartalmú zsírégető krémmel, majd speciális fóliába tekercselik, ami  kompressziós hatást eredményez. Az eljárás és az alkalmazott hatóanyagok gyorsítják az anyagcserét és a nyirokkeringést, ezáltal a kezelés intenzíven méregteleníti a kötőszövetet. A tekercselésnek karcsúsító, bőrtisztító, bőr­­feszesítő, zsírégető hatása van, a narancsbőr kiváló ellenszere. Emellett sikeresen alkalmazható a fogyással járó bőrproblémák (laza, lógó bőr) kezelésére is.
 
Forrás : Vital magazin

 
2013 július 23 - Kedd
 
Olajat a tűzre!
 
Az olajjal kapcsolatban első gondolatunk a sütés-főzés. Ám ennél sokkal több lehetőség rejlik bennük, például segíthetnek a fogyásban, rugalmasan tartják ereinket, táplálják sejtjeinket, és csodálatos hatással vannak bőrünkre. Összegyűjtöttük a legegészségesebb típusokat. Mától bátran önthet olajat a tűzre, de még jobb, ha csak úgy bekanalazza őket!
 
Extraszűz olívaolaj

Íz: telt, olyan mint a friss fű

 

Felhasználhatóság: magas hőmér­sék­le­ten égésterméke keletkezik, s az íze is megváltozik, nem sütésre találták ki. Öntetekhez viszont kiváló. Egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag, melyek csökkentik a rák kialakulásának esélyét, és lassítják az öregedés folyamatát. Tartalmaz többek között A-, E-vitamint, béta-karotint. Csökkenti a koleszterinszintet, a vérnyomást, gátolja a vérrögképződést, de kedvezően hat a cukorbetegek szénhidrát-anyagcseréjére is. Bőrrel rokon összetevőinek köszönhetően külsőleg alkalmazva gyorsan felszívódik, nagyon jól hidratálja, puhává, rugalmassá teszi a bőrt.

 

Mogyoróolaj

Íz: rendkívül lágy és zamatos

 

Felhasználhatóság: jól bírja a hőt, húsok sütéséhez és zöldségek pirításához is kiváló. Közel 80%-ban tartalmaz telítetlen zsírsavakat – egyszeresen telítetlen zsírsavakban és E-vitaminban gazdag. Süteményekben, tésztáknál helyettesíthetjük vele a zsiradékot részben vagy egészben, nagyon fimon palacsinta süthető például vele! Salátára locsolva pikáns ízhatást érhetünk el. Bőrápolásra is alkalmas, remekül kenhető, és mindenféle bőrtípust táplál, az arcápolásra használt olajokhoz adagolva elősegíti a sejtregenerálódást.

 

Avokádóolaj

Íz: gazdag aromájú, mégis lágy ízvilágú olaj

 

Felhasználhatóság: salátákhoz, főzéshez, de akár sütéshez is, bár utóbbihoz kicsit drága, tehát érdemesebb pácolni vele az ételt, s úgy kisütni. Ásványi anyagokban, E-, A- és B-vitaminban, káliumban és egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag, ezért fantasztikusan jó hatással van a bőrre is. Nagy mennyiségben tartalmaz lecitint, ami nélkülözhetetlen a szellemi tevékenységhez. Az avokádó gyümölcséből sajtolt olajnak magas a D-vitamin és az ásványianyag-tartalma is.

Növényi szteroidtartalma miatt segít hegek, sérülések gyógyításában. Nagyon jól hidratál, ápolja a száraz, kirepedezett bőrt, sejtregeneráló, gyulladáscsökkentő.

A hidegen sajtolt változatnak ugyan jóval magasabb a vitamintartalma, ám sokkal könnyebben romlandó is, és magas fehérjetartalma miatt bizonyos esetekben allergiát okozhat.

 

Szőlőmagolaj

Íz: semleges

 

Felhasználhatóság: más olajoktól eltérően sütési hőmérsékleten kevesebb káros égésterméke keletkezik. Azonban vigyázat: az olcsóbb, nagyüzemi módszerekkel előállított olaj nem tartalmazza a hidegen sajtolásnál kioldódó bioaktív antioxidáns anyagokat, ugyanakkor a káros hőkezelés miatt kimutatható benne a nemkívánatos transzlinolsav. A hidegsajtolással kinyert szőlőmagolaj gazdag bioaktív, antioxidáns anyagokban, bioflavonokban, telítetlen zsírsavakban, linolsavban, klorofillban, könnyen emészthető és koleszterinmentes. Az aromaterápiában hordozóolajként használják, mivel a bőr könnyen beszívja, s valamennyi bőrtípus ápolására kiváló. Belsőleg napi fogyasztásra ajánlott egy teás vagy evőkanállal. Külsőleg heti 1-2 alkalommal arcra vagy dekoltázsra használjuk, majd 20 perc múlva mossuk le! A hajtöveken alkalmazva regenerálja a hajhagymákat.

 

Lenmagolaj

Íz: nem a legjobb ízű olajunk, erre mondják, hogy „meg lehet szokni”

 

Felhasználhatóság: főzésre nem alkalmas, salátákhoz használható. A lenmagolaj az egyik leggazdagabb, ugyanakkor legkönnyebben hozzáférhető és legolcsóbb forrása az omega-3 zsírsavaknak. Csökkenti a magas vérnyomást, valamint a vérzsírok – koleszterin, triglicerid – szintjét. Mérsékli a vérrögök kialakulásának valószínűségét, így bizonyos fokú védelmet nyújt a stroke vagy a szívinfarktus ellen. Kiválóan alkalmas az arthritis és a cukorbetegség megelőzésére, illetve kiegészítő kezelésére. Támogatja az oxigén eljuttatását a tüdőből a véráramba, jótékony hatással van a tüdő és a vesék működésére. Gyorsítja az anyagcserét, így fogyasztásával könnyebben megszabadulhatunk a felesleges kilóktól. Erőssé, élettelivé teszi a hajat, belülről táplálja és fiatalítja a bőrt. A szem környékén alkalmazva lassítja a szarkalábak kialakulásának folyamatát, de akár a szokásos testápolónkat is „felturbózhatjuk” vele.

 

Szezámolaj

Íz: erős és diós

 

Felhasználhatóság: nem alkalmas főzésre, de ételek dúsítására tökéletes. Egy kávéskanál szezámolaj több kalciumot tartalmaz, mint egy pohár tej. A kalcium mellett remek mangán, réz, magnézium, vas, foszfor, B1-vitamin, cink, E-vitamin forrás. Gyulladáscsökkentő, tumorellenes, antibakteriális és székletlazító. A szezámolajban hétféle fájdalomcsillapító vegyület lakozik, emellett antioxidáns-hatása sem becsülhető le. Egyes tudományos közlemények eredményei szerint enyhe ösztrogénszerű effektussal is rendelkezik.

 

Tökmagolaj

Íz: lágy és diós

 

Felhasználhatóság: kellemes íze miatt saláták önteteként ajánljuk. Magas E-vitamin- és fitoszterol-tartalma erősíti a betegségből felépülő szervezetet, csökkenti a daganatos betegségek kialakulásának lehetőségét és a koleszterinszintet. A tökmagolaj rengeteg telítetlen zsírsavat tartalmaz, így koleszterin-csökkentő hatással bír. Emellett javítja az agyi keringést, és lassítja az érelmeszesedést. Delta-7 nevű hatóanyaga a férfiak számára nagyon fontos, prosztataproblémák kezelésére ajánlják. A tökmagolaj antioxidánsai is lassítják az öregedési folyamatokat.

 

Mákolaj

Íz: határozottan mák ízű

 

Felhasználhatóság: A mákolaj E-vitamin-tartalma rendkívül magas, ezenkívül tartalmaz kalciumot, magnéziumot és könnyen felszívódó vasat is. Érdemes belőle naponta 1-2 kiskanállal önmagában vagy mézzel keverve bevenni. Fogyasztásával csökkenthetjük a trombózis és az embólia kialakulásának lehetőségét, a vérnyomást, erősíthetjük immunrendszerünket, megelőzhetjük a csontritkulást. A változó korban lévő nők számára kifejezetten fontos a mákolaj, mivel megakadályozza a csontszövetek leépülését. Idegerősítő, nyugtató és altató hatású.

 
Forrás : Vital magazin
 

 
2013 július 22 - Hétfő
 
Frissülj fel három hét alatt!
 
A szervezetet időről időre tehermentesíteni kell, ennek legjobb eszköze egy könnyed tavaszi tisztítókúra. A cikkünkben bemutatott méregtelenítő tippek fokozatosan pucolnak ki, így nem gyengítik a szervezetet.

Napjainkban nagy divat a méregtelenítés, és a mai kor emberének szüksége is van rá, hiszen rengeteg mesterséges ételt fogyasztunk, a környezetünk szennyezett, a társadalmi feszültségek és a stressz miatt pedig sok „lelki méreg” gyűlik fel szervezetünkben. Nem nehéz belátni: időnként ki kell pucolni a méreganyagokat, hogy felfrissüljön, megkönnyebbüljön a testünk. Cikkünket Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász segítségével állítottuk össze.

Tavaszi nagytakarítás

 

Bemutatunk egy egyszerű, háromhetes kúrát, amely fokozatosan méregtelenít, így nem gyengíti le a szervezetet. Ám előtte nézzük az általános szabályokat!

 

A kúra alatt tilos a dohányzás!

 

Naponta ötször együnk kisebb mennyiséget!

 

A tízórai és az uzsonna csak gyümölcs legyen!

 

Tiltólistán van a szeszes ital, üdítőital (helyette friss gyümölcslevet, gyógyteát fogyasszunk), kávé, cukor (mézet válasszunk helyette), hús, húsleves, tojás, gomba.

 

A méregtelenítés alatt kerüljük a tejtermékeket, mert ezek erjedést okozhatnak! Ha mégsem bírjuk nélkülük, akkor savanyított tejterméket, például joghurtot válasszunk, és ezt önállóan fogyasszuk, ne keverjük össze más élelmiszerrel!

 

Paradicsomot és paprikát csak mértékkel, és a héjától-magjaitól megszabadítva fogyasszunk (a paradicsomot rövid forrázás után mártsuk jeges vízbe, így könnyen lejön a héja), a hüvelyesek – kivéve vörös lencse – pedig csak átpasszírozva kerüljenek a tányérra. Szőlőt is csak héj nélkül szabad enni.

 

A méregtelenítő kúra idején naponta legalább 3,5-4 liter folyadékot igyunk!

 

A méregtelenítés hatását gyógynövényekkel (lásd keretes írásunk!), fűszernövényekkel is fokozhatjuk. A petrezselyemzöld vízhajtó, májméregtelenítő hatású, a zeller szintén kiváló vízhajtó.

 

Méregtelenítés során nem kell éhezni, mert a cél a szervezet tehermentesítése!

 

Reggeli

 

Gyümölcs (naponta csak egyfajta), gyümölcslé (lehetőleg frissen facsart, centrifugált) vagy nyers vegyes zöldségsaláta.

 

A saláta elkészítése:

 

Szeleteljünk fel egy kisebb fej káposztát, vágjunk/reszeljünk bele mindenféle zöldséget (lehet például uborka, sárgarépa, zeller, cékla, petrezselyemgyökér, kelkáposzta, karalábé, zöldhagyma, zellerzöld)! Ízesítsük két evőkanál citromlé és négy evőkanál extraszűz olívaolaj keverékével! Mindennap együnk belőle valamennyit a vitaminok, ásványi anyagok miatt. Ha nem tudjuk megemészteni, akkor krumplinyomóval nyomjuk ki a levét, és igyuk meg.

 

Ebéd

 

Bármit választhatunk a tiltott dolgokon kívül. Ehetünk például durum- vagy tojásmentes tésztát, párolt zöldséget, főzelékféléket (például tök vagy spenót), szóját, tofut, különféle kásákat (zab-, árpa-, rizs-, rozspehely), burgonyát (csak főve vagy héjában sülve), rizst. Ha már unjuk ezeket, készítsünk hozzájuk zöldséges szószt!

 

A kása elkészítése:

 

Négy púpozott evőkanál pehelyhez adjunk 2,5 dl vizet, és főzzük a forrástól számítva öt percig, kivéve a rozspelyhet, amely kb. húsz percnyi főzést igényel. Az így elkészült kását ízesítsük darált dióval, mézzel, cukor nélküli biolekvárral, fahéjjal, reszelt gyümölccsel!

 

A zöldséges szósz elkészítése:

 

Gyengén főzzünk vagy pároljunk meg vegyes zöldségeket (nagyon hasznos, tápláló a sárgarépa, a cékla, a sütőtök), majd passzírozzuk át, ettől ugyanis jobban megőrzik enzimtartalmukat, így még egészségesebb lesz az étel. Ha nem akarunk pepecselni, akkor turmixolhatjuk is. A szószt ízesíthetjük zöldfűszerekkel, például petrezselyemmel, zellerrel, kakukkfűvel, és rátehetjük a rizsre vagy krumplira. Készíthetünk mindennap más-más öntetet, így nem lesz unalmas a kúránk.

 

Vacsora

 

Legkésőbb este hét órakor fogyasszuk el a könnyű (és kevés) vacsorát, amely lehetőleg friss, hámozott zöldségekből készüljön. Ha sikerül biozöldségeket beszereznünk, akkor csak kefével tisztítsuk meg őket. Vacsorára főzhetünk például zöldséglevest is.

 

A zöldségleves elkészítése:

 

A zöldségeket – például sárgarépa, petrezselyemgyökér és -zöld, zeller, fokhagyma, krumpli – só nélkül tegyük hideg vízbe, és nagyon lassú tűzön 3-4 órán keresztül főzzük, mivel így jobban megőrzik vitamin- és enzimtartalmukat. Az elkészült levest át is passzírozhatjuk, ekkor egy sűrű krémlevest kapunk, de mindenképpen használjuk fel az összes főzőlevet!

 

Terhesen tilos a méregtelenítés!

 

Várandós kismama, szoptatós anyuka számára tilos a méregtelenítés! Ennek az az oka, hogy bármilyen módszert is választunk, a szervezetben elraktározott méreganyagok (amelyek általában a zsírsejtekben raktározódnak) felszabadulnak, a véráramba kerülnek, majd a méregtelenítés módjától függően kiválasztódnak, és kiürülnek a szervezetünkből. Ha terhes kismama méregtelenít, akkor a keringő méreganyagok átjutnak a méhlepényen, és így a baba vérkeringésébe jutva károsíthatják a magzatot. Szoptatós anyuka esetében pedig kiválasztódnak az anyatejben, általa pedig a baba szervezetébe kerülnek. Ez nem azt jelenti, hogy kismama vagy szoptatós anyuka nem élhet egészségesen, sőt, ez lenne a cél, de a méregtelenítést a várandósság előtti időszakra és a szoptatás utánra kell időzíteni!

 

Forrás : Vital magazin

 

 
2013 június 13 - Szerda
 
Faith in Nature Humphrey’s Corner babaápolási és baba kozmetikai termékek.

A Faith in Nature márkájú bőrápolási készítményeinket eddig is nyugodt szívvel ajánlottuk az anyukáknak, hogy bátran használják gyermekeiknél is. Kifejezetten sok kisgyermekes szülő vásárolta eddig is ezeket a termékeket.    
Babaápolási termékeink összetevőit kifejezetten úgy válogattuk össze, hogy a babák érzékeny bőrének megfeleljenek. Lágy fürdetőink, samponjaink és Shea vajas+körömvirágos bőrápoló krémünk mind hitelesített bio összetevőkből és vegyszermentes növényi alapanyagokból készülnek. 

Nyilvánvaló, hogy minden szülő a legjobbat szeretné gyermekének, ezért van pár dolog, amiről mindenképpen érdemes értesülniük, mielőtt még a kereskedelemben kapható mindenféle termékkel vegyi anyagot próbálgatnának gyermekükön. Nem árt, ha tudják, az első és legfontosabb, hogy közel minden vegyi anyag, mely érintkezik bőrünkkel, az a véráramban is kimutatható nem sokkal utána. Számunkra is egészség károsító hatással van, ha olyan vegyszerekkel érintkezünk, amely rombolja egészségünket, akkor képzeljük azt el, hogy a csecsemőkre milyen hatással van. Az ő bőrük ötször vékonyabb és sérülékenyebb a miénknél.
 
Ha Ön kisgyermekes szülő, és most jelen soraimat olvassa, azt kell, hogy mondjam az Ön gyermeke szerencsés. Szerencsés, hogy ilyen anyukája/apukája van, aki vigyáz rá. Egészségünk a legnagyobb kincsünk! Cáfoljon meg az, aki ezt nem így gondolja! Mindazok a kedves vásárlóink, akik érdeklődnek a natúr- illetve biokozmetikumok iránt, és nyitottak az egészséges alternatívákra, ők már hoztak egy jó döntést családjuk és saját maguk egészségének fenntartásáért.    
 
A Humphrey's Corner termékek teljes palettáját az áruházunkban ITT találja.
 

2013 június 12 - Kedd
 
Tudjuk e valójában, hogy mitől bio a bio kozmetikum?
 
Évről évre folyamatosan nő az érdeklődés a természetes anyagokat tartalmazó natúr- vagy bio kozmetikumok iránt. Ám tudjuk-e valójában mitől ,,bio’’ a bio? A bio kozmetikumoknak az alábbi szigorú feltételeknek kell megfelelni a teljesség igénye nélkül:
 
 
 
 
 
 
 • A bio növényeket ellenőrzött bio gazdaságokban termesztik, ahol szigorú standardoknak kell megfelelnie minden egyes alapanyagnak, amit élelmiszerben vagy kozmetikumokban terveznek felhasználni.
 • A bio gazdaságban a növényeket méreganyagoktól, műtrágyától, szennyvíztől, genetikusan módosított anyagoktól mentesen, ionizáló sugárzás nélkül nevelik fel.
 • A kórokozók ellen természetes anyagokkal védekeznek, illetve a permetezéshez olyan anyagokat használnak, amelyek nem szívódnak fel a növényekben, hanem könnyen lemoshatóak.
 • A bio gazdaságban nevelt növények hatóanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok. 
 
A bio kozmetikumok Európában :
 
Az Európai Természetes Kozmetikumok Piacának „Organic Monitor’s” nevű 2009-es kiadványá -ban megjelent információk szerint a természetes és bio kozmetikumok eladására is kihatással volt a pénzügyi válság. Ám, ennek ellenére az egészséges növekedés tovább folytatódik, hiszen egyre több kereskedő terjeszti a természetes és bio termékeket, mivel óriási a vásárlói igény a „kémiailag tiszta” és etikus kozmetikumokra.
   
Az igény növekedését a bio termékeket gyártó cégek elterjedése is mutatja: ma már több mint 300 gyártó, széles termék palettáján kínálja a készítményeit. Áruházunkban ezen gyártók közül a legnagyobb európai gyártók teljes termékpalettája megtalálható.
 
A 100% Bio kozmetikumokat az áruházunkban ITT találja.

2013 június 10 - Hétfő
 
Neem fa a vérszívók ellen! - Ön tudta, hogy Neemfával is védekezhet a nyári vérszívók ellen?
 
Ezt a különleges és egzotikus növényt- nevezetesen a Neem-fát, még csak kevesen ismerik, hisz nem hallunk róla túl sűrűn, pedig rendkívül értékes és sok érdekesség övezi. 
 
A Neemfa (Melia azadirachta)
 
A Neemfa Kínában és Indiában őshonos, ám számos országban megterem. A Neem” szó a szanszkrit „nimba” szóból származik, aminek jelentése „jó egészséget adományoz”. Az indiai mitológia szerint a fának Isteni ereje van, igazi ,,varázsereje’’. Az indiaiak szent növénye, rengeteg alkalmazása ismert a népi gyógyászatban. Az Ájurvédikus orvoslásban a Neem-fa minden részét felhasználják. Levelei nagyon keserűek, ezért az étvágygerjesztő hatású keserű ételek egyik fontos alapanyaga. Olaja erősen antibakteriális, és kiváló fogtisztító. A Neem-olaj a kutatások szerint közel 130-féle kórokozó-kártevő ellen használható. India ma is saját monopóliumként kezeli a Neem-olaj termelését (hasonlóan a fehér szantálfa olajához). Brazília egy megállapodás keretében termeszti, és használja a biogazdálkodásban.
 
A fának hihetetlen ellenálló képessége van a forrósággal és a piszkos vízzel szemben. Javítja a talaj termőképességét és rehabilitálja a terméketlen termőtalaj termelő képességét. A fa alatt és vonzáskörzetében nincsenek kártékony rovarok és bogarak, mert messziről elkerülik a különleges szaga miatt. Kertbe ültetve a közelből is elűzi a rovarokat, szúnyogokat, illetve kullancsokat. Mivel a búza és egyéb learatott termés mellé ültetve nem támadják meg a term%


| 
Oszd meg a hírt iwiwen
|

Vegabond Buláta Karobos-Kókuszos

4 %kedvezmény

Vegabond Buláta Karobos-Kókuszos
A termék ára:
273 Ft (215 + Áfa)
284 Ft (224 + Áfa)

3 IKON pont

Dulcit Étkezési Borkosav

Dulcit Étkezési Borkosav
A termék ára:
353 Ft (278 + Áfa)

4 IKON pont

Natura Müzlialap 6 Összetevo

Natura Müzlialap 6 Összetevo
A termék ára:
303 Ft (239 + Áfa)

3 IKON pont

Dr.Chen Bio Glükozamin Forte Tabletta

Dr.Chen Bio Glükozamin Forte Tabletta
A termék ára:
2.358 Ft (1.857 + Áfa)

24 IKON pont

Lavera Lips Ajakápoló Rosé

4 %kedvezmény

Lavera Lips Ajakápoló Rosé
A termék ára:
1.011 Ft (796 + Áfa)
1.051 Ft (828 + Áfa)

10 IKON pont

SANTE jojoba ápoló sampon

SANTE jojoba ápoló sampon
A termék ára:
1.620 Ft (1.276 + Áfa)

16 IKON pont

Arom&Lys Masszázsolaj Terhességi Csíkokra 200 Ml

6 %kedvezmény

Arom&Lys Masszázsolaj Terhességi Csíkokra 200 Ml
A termék ára:
4.546 Ft (3.580 + Áfa)
4.819 Ft (3.794 + Áfa)

45 IKON pont

Bio2You organikus arctisztitó

Bio2You organikus arctisztitó
A termék ára:
4.368 Ft (3.439 + Áfa)

44 IKON pont

Helen Masszázsolaj Anyagcserefokozó 200 ml

4 %kedvezmény

Helen Masszázsolaj Anyagcserefokozó 200 ml
A termék ára:
1.278 Ft (1.006 + Áfa)
1.329 Ft (1.046 + Áfa)

13 IKON pont

Damona Kalcium D3 K2 Tabletta

Damona Kalcium D3 K2 Tabletta
A termék ára:
894 Ft (704 + Áfa)

9 IKON pont

Holle Bio Kecsketej Alapú Baba Tápszer

Holle Bio Kecsketej Alapú Baba Tápszer
A termék ára:
5.276 Ft (4.154 + Áfa)

53 IKON pont

Skin Up Hyaluron+Argán Ossejt Pumpás Szemráncszérum

4 %kedvezmény

Skin Up Hyaluron+Argán Ossejt Pumpás Szemráncszérum
A termék ára:
1.100 Ft (866 + Áfa)
1.144 Ft (901 + Áfa)

11 IKON pont

Dr. Kelen LUNA Deo lábspray

5 %kedvezmény

Dr. Kelen LUNA Deo lábspray
A termék ára:
990 Ft (780 + Áfa)
1.040 Ft (819 + Áfa)

10 IKON pont

Mandala Bio Golden Aura Tea 20x2g

4 %kedvezmény

Mandala Bio Golden Aura Tea 20x2g
A termék ára:
776 Ft (611 + Áfa)
807 Ft (635 + Áfa)

8 IKON pont

Rapet Babérlevél

Rapet Babérlevél
A termék ára:
161 Ft (127 + Áfa)

2 IKON pont

Naturbit Gluténmentes Olasz Pizza Lisztkeverék

4 %kedvezmény

Naturbit Gluténmentes Olasz Pizza Lisztkeverék
A termék ára:
657 Ft (517 + Áfa)
683 Ft (538 + Áfa)

7 IKON pont

Biotech Glucosamine 500

Biotech Glucosamine 500
A termék ára:
1.919 Ft (1.511 + Áfa)

19 IKON pont

Active O2 Fittness Víz Áfonya

Active O2 Fittness Víz Áfonya
A termék ára:
474 Ft (373 + Áfa)

5 IKON pont

Natura Fasírtpor Magyaros 250 g

Natura Fasírtpor Magyaros 250 g
A termék ára:
244 Ft (192 + Áfa)

2 IKON pont

Natura Lenmag 500 gr

Natura Lenmag 500 gr
A termék ára:
399 Ft (314 + Áfa)

4 IKON pont

Szafi Fitt Zsírtalanított Szezámmagliszt

4 %kedvezmény

Szafi Fitt Zsírtalanított Szezámmagliszt
A termék ára:
836 Ft (658 + Áfa)
869 Ft (684 + Áfa)

8 IKON pont

Nobilis Manduladrazsé Fahéjas

Nobilis Manduladrazsé Fahéjas
A termék ára:
595 Ft (469 + Áfa)

6 IKON pont

Bielenda skin clinic professional - aktív korrigáló szérum

5 %kedvezmény

Bielenda skin clinic professional - aktív korrigáló szérum
A termék ára:
3.952 Ft (3.112 + Áfa)
4.150 Ft (3.268 + Áfa)

40 IKON pont

Biorganik Natúr Quinoa Liszt

4 %kedvezmény

Biorganik Natúr Quinoa Liszt
A termék ára:
630 Ft (496 + Áfa)
655 Ft (516 + Áfa)

6 IKON pont

Fitodry Benedekfu

Fitodry Benedekfu
A termék ára:
180 Ft (142 + Áfa)

2 IKON pont

Ataisz Zabpehely Zabkásának

Ataisz Zabpehely Zabkásának
A termék ára:
216 Ft (170 + Áfa)

2 IKON pont

Yamuna Natural Szappan Ichtyol

4 %kedvezmény

Yamuna Natural Szappan Ichtyol
A termék ára:
554 Ft (436 + Áfa)
576 Ft (454 + Áfa)

6 IKON pont

14385 találat   12345 ... 450  Tovább»

Armonia Natural Biotin sampon

Eddig összesen vásárolt (db): 773

5 %kedvezmény

Armonia Natural Biotin sampon
A termék ára:
3.845 Ft (3.028 + Áfa)
4.037 Ft (3.179 + Áfa)

38 IKON pont

Age Attraction Wonder Pearls - Igazi gyöngyporból, optikailag fiatalító hatással! Nr. 3 világos - ...

Eddig összesen vásárolt (db): 680

5 %kedvezmény

Age Attraction Wonder Pearls - Igazi gyöngyporból, optikailag fiatalító hatással! Nr. 3 világos - közepes borre
A termék ára:
16.392 Ft (12.907 + Áfa)
17.212 Ft (13.553 + Áfa)

164 IKON pont

Age Attraction Wonder Pearls - Igazi gyöngyporból, optikailag fiatalító hatással! Nr. 6 sötétebb ...

Eddig összesen vásárolt (db): 559

5 %kedvezmény

Age Attraction Wonder Pearls - Igazi gyöngyporból, optikailag fiatalító hatással! Nr. 6 sötétebb borre / pirosító helyett, árnyékolónak
A termék ára:
16.392 Ft (12.907 + Áfa)
17.212 Ft (13.553 + Áfa)

164 IKON pont

Zamian gold cacao mask - csokis arcmaszk

Eddig összesen vásárolt (db): 456
Zamian gold cacao mask - csokis arcmaszk
A termék ára:
2.960 Ft (2.331 + Áfa)

30 IKON pont

BENTON CSIGA-MÉH ESSZENCIA

Eddig összesen vásárolt (db): 429

5 %kedvezmény

BENTON CSIGA-MÉH ESSZENCIA
A termék ára:
5.690 Ft (4.480 + Áfa)
5.974 Ft (4.704 + Áfa)

57 IKON pont

Logona növényi krémhajfesték nugát barna

Eddig összesen vásárolt (db): 425

5 %kedvezmény

Logona növényi krémhajfesték nugát barna
A termék ára:
4.763 Ft (3.750 + Áfa)
5.001 Ft (3.938 + Áfa)

48 IKON pont

Khadi hajfesték por - mogyoróbarna

Eddig összesen vásárolt (db): 424
Khadi hajfesték por - mogyoróbarna
A termék ára:
2.913 Ft (2.294 + Áfa)

29 IKON pont

Khadi hajfesték por - világosbarna

Eddig összesen vásárolt (db): 421
Khadi hajfesték por - világosbarna
A termék ára:
2.913 Ft (2.294 + Áfa)

29 IKON pont

Khadi hajfesték por élénkvörös - 100% henna

Eddig összesen vásárolt (db): 395
Khadi hajfesték por élénkvörös - 100% henna
A termék ára:
2.913 Ft (2.294 + Áfa)

29 IKON pont

Armonía Helix Aspersa Csiga arckrém

Eddig összesen vásárolt (db): 389

5 %kedvezmény

Armonía Helix Aspersa Csiga arckrém
A termék ára:
7.904 Ft (6.224 + Áfa)
8.299 Ft (6.535 + Áfa)

79 IKON pont

Coscoi sminkecset készlet 9 részes

Eddig összesen vásárolt (db): 387

5 %kedvezmény

Coscoi sminkecset készlet 9 részes
A termék ára:
5.876 Ft (4.627 + Áfa)
6.170 Ft (4.858 + Áfa)

59 IKON pont

Khadi hajfesték por - vörös (henna+amla+jatropha)

Eddig összesen vásárolt (db): 384
Khadi hajfesték por - vörös (henna+amla+jatropha)
A termék ára:
2.913 Ft (2.294 + Áfa)

29 IKON pont

dr. Organic 100% tiszta marokkói bio argánolaj

Eddig összesen vásárolt (db): 372

5 %kedvezmény

dr. Organic 100% tiszta marokkói bio argánolaj
A termék ára:
3.852 Ft (3.033 + Áfa)
4.045 Ft (3.185 + Áfa)

39 IKON pont

Khadi hajfesték por - sötétbarna

Eddig összesen vásárolt (db): 369
Khadi hajfesték por - sötétbarna
A termék ára:
2.913 Ft (2.294 + Áfa)

29 IKON pont

Sába intim síkosító gél

Eddig összesen vásárolt (db): 368

5 %kedvezmény

Sába intim síkosító gél
A termék ára:
1.389 Ft (1.094 + Áfa)
1.458 Ft (1.148 + Áfa)

14 IKON pont

Dr. Kelen Fitness Slim karcsúsító, zsírégeto gél

Eddig összesen vásárolt (db): 364

5 %kedvezmény

Dr. Kelen Fitness Slim karcsúsító, zsírégeto gél
A termék ára:
1.418 Ft (1.117 + Áfa)
1.489 Ft (1.172 + Áfa)

14 IKON pont

Baviphat AC Therapy Éjszakai krém

Eddig összesen vásárolt (db): 362

5 %kedvezmény

Baviphat AC Therapy Éjszakai krém
A termék ára:
3.853 Ft (3.034 + Áfa)
4.046 Ft (3.186 + Áfa)

39 IKON pont

YAMUNA narancs-fahéj masszázsolaj (vágykelto)

Eddig összesen vásárolt (db): 358

5 %kedvezmény

YAMUNA narancs-fahéj masszázsolaj (vágykelto)
A termék ára:
1.177 Ft (927 + Áfa)
1.236 Ft (973 + Áfa)

12 IKON pont

Age Attraction Wonder Pearls - Igazi gyöngyporból, optikailag fiatalító hatással! Nr. 5 sötétebb ...

Eddig összesen vásárolt (db): 355

5 %kedvezmény

Age Attraction Wonder Pearls - Igazi gyöngyporból, optikailag fiatalító hatással! Nr. 5 sötétebb borre
A termék ára:
16.392 Ft (12.907 + Áfa)
17.212 Ft (13.553 + Áfa)

164 IKON pont

AA Age Technology Multi Regeneration nappali arckrém 40 +

Eddig összesen vásárolt (db): 341

5 %kedvezmény

AA Age Technology Multi Regeneration nappali arckrém 40 +
A termék ára:
3.556 Ft (2.800 + Áfa)
3.734 Ft (2.940 + Áfa)

36 IKON pont

Khadi hajfesték por - fekete

Eddig összesen vásárolt (db): 336
Khadi hajfesték por - fekete
A termék ára:
2.913 Ft (2.294 + Áfa)

29 IKON pont

dr. Organic argán olaj szemkörnyék feszesíto szérum

Eddig összesen vásárolt (db): 319

5 %kedvezmény

dr. Organic argán olaj szemkörnyék feszesíto szérum
A termék ára:
5.130 Ft (4.039 + Áfa)
5.387 Ft (4.242 + Áfa)

51 IKON pont

dr. Organic gránátalma öregedésgátló nappali krém

Eddig összesen vásárolt (db): 308

5 %kedvezmény

dr. Organic gránátalma öregedésgátló nappali krém
A termék ára:
3.852 Ft (3.033 + Áfa)
4.045 Ft (3.185 + Áfa)

39 IKON pont

L'erbolario gyöngyvirág eau de parfum

Eddig összesen vásárolt (db): 306

5 %kedvezmény

L'erbolario gyöngyvirág eau de parfum
A termék ára:
7.359 Ft (5.794 + Áfa)
7.727 Ft (6.084 + Áfa)

74 IKON pont

DODO 3w clinic natural make-up púder no. 21.

Eddig összesen vásárolt (db): 282
DODO 3w clinic natural make-up púder no. 21.
A termék ára:
2.180 Ft (1.717 + Áfa)

22 IKON pont

dr. Organic teafa szappan

Eddig összesen vásárolt (db): 270

5 %kedvezmény

dr. Organic teafa szappan
A termék ára:
1.163 Ft (916 + Áfa)
1.221 Ft (961 + Áfa)

12 IKON pont

dr. Organic aloe vera golyós dezodor bornyugtató

Eddig összesen vásárolt (db): 268
dr. Organic aloe vera golyós dezodor bornyugtató
A termék ára:
2.318 Ft (1.825 + Áfa)

23 IKON pont

AA Age Technology Multi Regeneration szemkörnyéki krém 40+

Eddig összesen vásárolt (db): 264
AA Age Technology Multi Regeneration szemkörnyéki krém 40+
A termék ára:
2.550 Ft (2.008 + Áfa)

26 IKON pont

Logona növényi krémhajfesték tölgy

Eddig összesen vásárolt (db): 262

5 %kedvezmény

Logona növényi krémhajfesték tölgy
A termék ára:
4.763 Ft (3.750 + Áfa)
5.001 Ft (3.938 + Áfa)

48 IKON pont

dr. Organic levendula sampon

Eddig összesen vásárolt (db): 253
dr. Organic levendula sampon
A termék ára:
2.706 Ft (2.131 + Áfa)

27 IKON pont

YAMUNA paprika masszázsolaj (anticellulit hatású)

Eddig összesen vásárolt (db): 253

5 %kedvezmény

YAMUNA paprika masszázsolaj (anticellulit hatású)
A termék ára:
1.177 Ft (927 + Áfa)
1.236 Ft (973 + Áfa)

12 IKON pont

dr. Organic gránátalma fogkrém

Eddig összesen vásárolt (db): 250
dr. Organic gránátalma fogkrém
A termék ára:
1.795 Ft (1.413 + Áfa)

18 IKON pont

1367 találat   12345 ... 43  Tovább»

L'erbolario citrus illatú frissíto testápoló krém

5 %kedvezmény

L'erbolario citrus illatú frissíto testápoló krém
A termék ára:
6.214 Ft (4.893 + Áfa)
6.525 Ft (5.138 + Áfa)

62 IKON pont

History of Whoo Seol borvilágosító hidratáló krém

5 %kedvezmény

History of Whoo Seol borvilágosító hidratáló krém
A termék ára:
38.059 Ft (29.968 + Áfa)
39.962 Ft (31.466 + Áfa)

381 IKON pont

BaByLiss Pro 200 Ceramic intense digitális hajsütovas, 25 mm - C525E

5 %kedvezmény

BaByLiss Pro 200 Ceramic intense digitális hajsütovas, 25 mm - C525E
A termék ára:
13.934 Ft (10.972 + Áfa)
14.631 Ft (11.520 + Áfa)

139 IKON pont

Cleaneco Üvegtisztító Pumpás

4 %kedvezmény

Cleaneco Üvegtisztító Pumpás
A termék ára:
644 Ft (507 + Áfa)
670 Ft (528 + Áfa)

6 IKON pont

Kappus Glicerin Szappan

4 %kedvezmény

Kappus Glicerin Szappan
A termék ára:
353 Ft (278 + Áfa)
367 Ft (289 + Áfa)

4 IKON pont

Mecsek Feketeribizlitea

4 %kedvezmény

Mecsek Feketeribizlitea
A termék ára:
502 Ft (395 + Áfa)
522 Ft (411 + Áfa)

5 IKON pont

Possibilis Rooibos Tea

4 %kedvezmény

Possibilis Rooibos Tea
A termék ára:
977 Ft (769 + Áfa)
1.016 Ft (800 + Áfa)

10 IKON pont

Aranyház Levendulaolaj Kompozíció

4 %kedvezmény

Aranyház Levendulaolaj Kompozíció
A termék ára:
1.064 Ft (838 + Áfa)
1.107 Ft (872 + Áfa)

11 IKON pont

Zellei Tündi Csökkentett Szénhidráttartalmú Lisztkeverék Kelt tésztához

4 %kedvezmény

Zellei Tündi Csökkentett Szénhidráttartalmú Lisztkeverék Kelt tésztához
A termék ára:
1.229 Ft (968 + Áfa)
1.278 Ft (1.006 + Áfa)

12 IKON pont

Bitea Fahéj Darabok

4 %kedvezmény

Bitea Fahéj Darabok
A termék ára:
150 Ft (118 + Áfa)
156 Ft (123 + Áfa)

2 IKON pont

Drogstar Kókuszvaj 250 ml

4 %kedvezmény

Drogstar Kókuszvaj 250 ml
A termék ára:
568 Ft (447 + Áfa)
591 Ft (465 + Áfa)

6 IKON pont

Herbex Bio Kamilla Tea 20X1G

4 %kedvezmény

Herbex Bio Kamilla Tea 20X1G
A termék ára:
602 Ft (474 + Áfa)
626 Ft (493 + Áfa)

6 IKON pont

Belin Kamilla Tea

4 %kedvezmény

Belin Kamilla Tea
A termék ára:
233 Ft (183 + Áfa)
242 Ft (191 + Áfa)

2 IKON pont

Biorepair Fast Sensitive Repair Fogkrém

4 %kedvezmény

Biorepair Fast Sensitive Repair Fogkrém
A termék ára:
1.241 Ft (977 + Áfa)
1.291 Ft (1.017 + Áfa)

12 IKON pont

Estrea Borpuhító Krém Shea Vajjal És Jojoba Olajjal

4 %kedvezmény

Estrea Borpuhító Krém Shea Vajjal És Jojoba Olajjal
A termék ára:
1.118 Ft (880 + Áfa)
1.163 Ft (916 + Áfa)

11 IKON pont

Kappus Színszappan Sensitive

4 %kedvezmény

Kappus Színszappan Sensitive
A termék ára:
283 Ft (223 + Áfa)
294 Ft (231 + Áfa)

3 IKON pont

Nature Of Agiva Kézzel Készített Szappan Levendula

4 %kedvezmény

Nature Of Agiva Kézzel Készített Szappan Levendula
A termék ára:
378 Ft (298 + Áfa)
393 Ft (309 + Áfa)

4 IKON pont

Pukka Organic Clean Green Bio Zöld Tea Citrommal 20X1,5G

4 %kedvezmény

Pukka Organic Clean Green Bio Zöld Tea Citrommal 20X1,5G
A termék ára:
1.224 Ft (964 + Áfa)
1.273 Ft (1.002 + Áfa)

12 IKON pont

Természet Áldása Kókuszolaj

4 %kedvezmény

Természet Áldása Kókuszolaj
A termék ára:
1.348 Ft (1.061 + Áfa)
1.402 Ft (1.104 + Áfa)

13 IKON pont

Anthyllis Bio Sampon Zsíros Hajra

4 %kedvezmény

Anthyllis Bio Sampon Zsíros Hajra
A termék ára:
1.336 Ft (1.052 + Áfa)
1.389 Ft (1.094 + Áfa)

13 IKON pont

Hadarik Rita Mini Bagett Lisztkeverék Glutén És Élesztomentes

4 %kedvezmény

Hadarik Rita Mini Bagett Lisztkeverék Glutén És Élesztomentes
A termék ára:
594 Ft (468 + Áfa)
618 Ft (487 + Áfa)

6 IKON pont

Mysore Szappan Szantál Gold

4 %kedvezmény

Mysore Szappan Szantál Gold
A termék ára:
1.047 Ft (824 + Áfa)
1.089 Ft (857 + Áfa)

10 IKON pont

Biorganik Bio Amarantmag Liszt

4 %kedvezmény

Biorganik Bio Amarantmag Liszt
A termék ára:
603 Ft (475 + Áfa)
627 Ft (494 + Áfa)

6 IKON pont

Aqua Calendula Kézkrém

4 %kedvezmény

Aqua Calendula Kézkrém
A termék ára:
373 Ft (294 + Áfa)
388 Ft (306 + Áfa)

4 IKON pont

Kamala Dobozos Illatolaj Rózsa

4 %kedvezmény

Kamala Dobozos Illatolaj Rózsa
A termék ára:
550 Ft (433 + Áfa)
572 Ft (450 + Áfa)

6 IKON pont

L'erbolario citrus illatú alumíniummentes dezodor lotion

5 %kedvezmény

L'erbolario citrus illatú alumíniummentes dezodor lotion
A termék ára:
4.252 Ft (3.348 + Áfa)
4.465 Ft (3.516 + Áfa)

43 IKON pont

History of Whoo Hwa Hyun szemkörnyékápoló krém

5 %kedvezmény

History of Whoo Hwa Hyun szemkörnyékápoló krém
A termék ára:
58.149 Ft (45.787 + Áfa)
61.056 Ft (48.076 + Áfa)

581 IKON pont

Cleaneco Vízkooldó

4 %kedvezmény

Cleaneco Vízkooldó
A termék ára:
891 Ft (702 + Áfa)
927 Ft (730 + Áfa)

9 IKON pont

Dr.Chen Polar Bear Essence Olaj 27 ml

4 %kedvezmény

Dr.Chen Polar Bear Essence Olaj 27 ml
A termék ára:
621 Ft (489 + Áfa)
646 Ft (509 + Áfa)

6 IKON pont

Herbária Golgotavirág Hajtás Tea 20x1g

4 %kedvezmény

Herbária Golgotavirág Hajtás Tea 20x1g
A termék ára:
651 Ft (513 + Áfa)
677 Ft (533 + Áfa)

7 IKON pont

Mecsek Feketeribizlitea 20x2g

4 %kedvezmény

Mecsek Feketeribizlitea 20x2g
A termék ára:
485 Ft (382 + Áfa)
504 Ft (397 + Áfa)

5 IKON pont

Possibilis Rooibos Tea Fuszeres Narancs

4 %kedvezmény

Possibilis Rooibos Tea Fuszeres Narancs
A termék ára:
956 Ft (753 + Áfa)
994 Ft (783 + Áfa)

10 IKON pont

4329 találat   12345 ... 136  Tovább»

Natura Siberica Loves Estonia fiatalító hajpakolás

Újdonság!

Natura Siberica Loves Estonia fiatalító hajpakolás
A termék ára:
2.900 Ft (2.283 + Áfa)

29 IKON pont

Age Attraction Diamond dream Luxury Cream - luxus hó-alga kezelés

5 %kedvezmény

Age Attraction Diamond dream Luxury Cream - luxus hó-alga kezelés
A termék ára:
27.737 Ft (21.840 + Áfa)
29.124 Ft (22.932 + Áfa)

277 IKON pont

Age Attraction AKNE CONTROLL FLUID

5 %kedvezmény

Age Attraction AKNE CONTROLL FLUID
A termék ára:
13.743 Ft (10.821 + Áfa)
14.430 Ft (11.362 + Áfa)

137 IKON pont

Natura Siberica - Agafia korpásodás elleni sampon 350 ml

Újdonság!

Natura Siberica - Agafia korpásodás elleni sampon 350 ml
A termék ára:
1.750 Ft (1.378 + Áfa)

18 IKON pont

Natura Siberica - Agafia sampon normál hajtípusra 350 ml

Újdonság!

Natura Siberica - Agafia sampon normál hajtípusra 350 ml
A termék ára:
1.750 Ft (1.378 + Áfa)

18 IKON pont

Natura Siberica - Agafia sampon minden hajtípusra 350 ml

Újdonság!

Natura Siberica - Agafia sampon minden hajtípusra 350 ml
A termék ára:
1.750 Ft (1.378 + Áfa)

18 IKON pont

Natura Siberica - Agafia sampon festett hajra 350 ml

Újdonság!

Natura Siberica - Agafia sampon festett hajra 350 ml
A termék ára:
1.750 Ft (1.378 + Áfa)

18 IKON pont

29 találat   1